Gerechtigheid voor slachtoffers in de zaak tegen bekende #LikeMe choreograaf

Advocate Sanne De Clerck stond één van de slachtoffers bij in de zaak tegen bekende choreograaf Bart V.O., de bedenker van het populaire Tv-programma #LikeMe.

De Correctionele Rechtbank van Antwerpen veroordeelde Bart V.O tot een gevangenisstraf van 5 jaar, gedeeltelijk met uitstel o.a. voor de feiten gepleegd op onze cliënt.

De feiten

Cliënt volgde enkele jaren dansles bij de veroordeelde. Deze gezagspositie werd echter door Bart V.O misbruikt. In deze periode werd cliënt namelijk meermaals het slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag alsook van verkrachting.

“Mijn cliënt voelde zich nergens goed, behalve in de dansstudio van Bart V.O. Tijdens het dansen kon hij zichzelf zijn. Het slachtoffer had een goede band met zijn dansleraar, maar die maakte daar misbruik van door hem meermaals tegen zijn wil te betasten.” – Advocate Sanne De Clerck

Onze cliënt heeft gedurende een lange periode deze feiten verdrongen. Uit – gegronde – angst voor andere slachtoffers, heeft cliënt uiteindelijk toch de moed gevonden om klacht neer te leggen tegen Bart V.O. 

De procedure & uitspraak

Deze klacht van cliënt heeft de bal aan het rollen gebracht en een onderzoek doen starten. Uit dit onderzoek is uiteindelijk gebleken dat er effectief meerdere slachtoffers waren.

De uitspraak van vandaag is een grote opluchting voor onze cliënt. Het is namelijk voor hem een zeer lange en moeilijke weg geweest.

“Vandaag is voor hem dan ook de eerste dag van de rest van zijn leven begonnen.” Aldus Meester Sanne De Clerck.

Lees hier de artikel: artikel 1; artikel 2.