Advocaat Jorgen Van Laer over het plofkraakdossier

Woensdag 18 september 2019 veroordeelde de Correctionele rechtbank van Antwerpen 10 Nederlanders voor hun aandeel in plofkraken op bankautomaten over heel Vlaanderen. Een fenomeen dat de laatste tijd niet uit de media weg te slaan was. De celstraffen voor de Nederlanders variëren van 3 tot 13 jaar.

Strafadvocaat Jorgen Van Laer vindt de uitspraak buitenproportioneel. Meester Van Laer verdedigde een 24-jarige jongen met een blanco strafregister. De gevangenisstraf van twaalf jaar die aan zijn cliënt werd opgelegd, vindt hij te hoog. Er wordt onvoldoende rekening gehouden met de persoonlijke omstandigheden van zijn cliënt. Straffen moeten geïndividualiseerd worden. De rechtbank gaat hier in haar vonnis volledig aan voorbij.

Vermits er in de Belgische gevangenissen weinig tot geen omkadering is en er niet wordt gewerkt aan reclassering zal een lange gevangenisstraf voor zijn jonge cliënt, die nog nooit eerder werd veroordeeld, een averechts effect teweegbrengen. Zijn toekomst wordt door het uitgesproken vonnis volledig gehypothekeerd.

Lees het artikel hier.


Heeft u ook strafrechtelijke verdediging nodig? Of wenst u advies in te winnen van een gespecialiseerde advocaat? Neem dan gerust contact met ons op info@bannister.be of 03/369.28.00.