Vrijspraak in groot synthetisch drugsdossier

Een omvangrijk drugsdossier

“Ik kan het niet anders omschrijven dan ‘de grot van Ali Baba’”, stelde de Procureur des Konings tijdens zijn requisitoir. Hij doelde hierbij op een loods aan de Nieuwe Westweg, vlak bij het Delwaidedok waar de federale gerechtelijke politie (FGP) in september vorig jaar was binnengevallen.

In de loods werd een grote hoeveelheid chemische producten aangetroffen, dienstig voor de vervaardiging van MDMA en amfetamines of om cocaïne te extraheren uit andere stoffen. “Er was genoeg PMK om 80 tot 100 miljoen xtc-pillen te produceren”, aldus de aanklager.

Tijdens het onderzoek kwamen zeven personen in beeld. Hun voertuigen of DNA werden in de loods aangetroffen of ze waren betrokken bij de huur van de gebouwen of het beheer van firma’s die gebruikt werden om de producten in te voeren.

Bannister bekomt de vrijspraak

Bannister Advocaten stonden in dit dossier twee schoonzussen bij waarvoor de Procureur des Konings een gevangenisstraf van vier jaar had geëist wegens hun vermeende betrokkenheid bij de strofirma’s die werden ingezet bij de drughandel.

Ter zitting heeft Meester De Clerck om de vrijspraak van haar cliënten verzocht. De rechtbank is deze visie gevolgd en heeft de schoonzussen vrijgesproken wegens een gebrek aan bewijs.

De overige verdachten Martin S., Edward V.B. en Jacobus B. werden veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar.

Lees het artikel hier

Heb je zelf gespecialiseerde strafrechtelijke verdediging of advies nodig? Je kan de strafrechtadvocaten van Bannister steeds vertrouwelijk bereiken op info@bannister.be of via 03/369.28.00.