Ben je vals beschuldigd van een misdrijf of een overtreding? Wil je een valse beschuldiging vóór zijn of ben je het slachtoffer van laster en eerroof? Een gespecialiseerde advocaat valse beschuldiging kan jou bijstaan en je rechten verdedigen. 

Wij helpen dagelijks onschuldige mensen om zichzelf te verdedigen tegen lasterlijke aangiftes of een onterechte strafrechtelijke vervolging. Neem nu contact op met ons via info@bannister.be of via de contactpagina en wij beantwoorden dan zo snel mogelijk je bericht! 

 

Wat is een lasterlijke aangifte?

Wanneer iemand bij de politie een aangifte heeft gedaan van iets dat onwaar is, met de bedoeling om jou in de problemen te brengen of te schaden, dan spreken we van een lasterlijke aangifte. Dit is dus een valse beschuldiging die expres wordt gemaakt en dus geen onschuldige vergissing. 

In België wordt dit soort aangiftes serieus genomen en degene, die een lasterlijke aangifte doet, kan ook daarvoor worden vervolgd. De politie of de rechter gaat dan bekijken of die persoon echt met opzet heeft gelogen om iemand anders schade te berokkenen.

Zeker wanneer het gaat om bijzonder zwaarwichtige lasterlijke aangiften zoals bijvoorbeeld valselijk beschuldigd worden van verkrachting of kindermisbruik is hier tegen handelen van belang. De persoonlijke gevolgen kunnen namelijk bijzonder ernstig zijn. Onze advocaten helpen je graag om je belangen optimaal te verdedigen. 

Ook wanneer er geen aangifte is gedaan en de politie of het openbaar ministerie je valselijk heeft beschuldigd, staan we je graag bij. 

 

Vals beschuldigd wat nu

Waarom kiezen voor een gespecialiseerde advocaat valse beschuldiging?

 

Deskundige begeleiding

Ons team van ervaren advocaten heeft een diepgaande kennis van het strafrecht en de nodige ervaring met het aanvechten van valse beschuldigingen. Wij bieden deskundige begeleiding en ondersteuning gedurende het hele juridische proces. Doordat wij de nodige expertise in huis hebben, kunnen wij snel beschermende maatregelen nemen om je reputatie te beschermen.

 

Maatwerk

 

Elke zaak is uniek en vereist een aanpak op maat. Wij nemen de tijd om naar jouw verhaal te luisteren. Daarna gaan wij de details van de zaak onderzoeken en de aangifte ten gronde bekijken. Op basis daarvan ontwikkelen wij een strategie om deze valse beschuldiging aan te vechten. 

 

Transparante communicatie

Bij ons staat vlotte en transparante communicatie voorop. Wij houden je op de hoogte van elke ontwikkeling in jouw zaak en zorgen ervoor dat je alle informatie krijgt, die je nodig hebt om geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen. 

Wij begrijpen hoe stressvol het is om vals beschuldigd te worden van een misdrijf, dat je niet hebt gepleegd. Daarom zijn wij proactief en duidelijk in al onze communicatie naar jou toe en houden we je op de hoogte van de status van de valse beschuldiging.

 

Waarom is het belangrijk om een advocaat in te schakelen?

Wanneer je vals wordt beschuldigd, is tijd een cruciale factor. Niet alleen om je reputatie te beschermen, maar ook om de beschuldiging effectief aan te vechten. 

Het snel inschakelen van een advocaat is essentieel voor het verzamelen van tegenbewijs en het formuleren van een effectieve verdediging. Hoe eerder een gespecialiseerde vals beschuldigd advocaat betrokken is, hoe beter jouw rechten kunnen worden beschermd en des te sneller een strategie kan worden ontwikkeld om jouw zaak te versterken.

Neem nu contact op met ons advocatenkantoor en wij helpen je zo snel mogelijk verder om deze valse beschuldiging en/of lasterlijke aangifte met alle mogelijke middelen aan te vechten. 

 

Vals beschuldigd

Veel gestelde vragen

 

Wat kan ik doen als ik vals wordt beschuldigd?

Neem onmiddellijk contact op met een advocaat. Vermijd het bespreken van je zaak met anderen totdat je juridisch advies hebt gekregen. Zo maximaliseer je je kansen om deze aanklacht aan te vechten en voorkom je dat er bewijs, dat je kan vrijpleiten, verloren gaat. 

 

Kan ik zelf mijn onschuld bewijzen zonder advocaat?

Hoewel het theoretisch mogelijk is om zelf je onschuld te bewijzen, is het echter niet aan te raden. Een ervaren advocaat kent het klappen van de zweep en kan je effectief verdedigen. Ook bij een mogelijk verhoor is een advocaat in de arm nemen sterk aan te raden. 

 

Hoe lang duurt een procedure m.b.t. valse beschuldigingen?

De duur van een zaak is onmogelijk vooraf te bepalen. De duur van de zaak kan variëren en is afhankelijk van de complexiteit en de specifieke omstandigheden. Ons team gespecialiseerde advocaten streeft ernaar om je zaak zo efficiënt mogelijk te behandelen.

 

Wat kost een advocaat bij valse beschuldigingen?

De uiteindelijke kosten variëren van zaak tot zaak. Wij bieden uiteraard een transparante kostenstructuur en bespreken dit graag in een vrijblijvend gesprek.