Ben je geconfronteerd met een onrechtmatige huiszoeking? Bij Advocatenkantoor Bannister begrijpen we hoe ingrijpend en stressvol dit kan zijn. Ons team van ervaren advocaten is gespecialiseerd in het navigeren door de complexe wereld van huiszoekingen en strafvordering en wij staan klaar om je te ondersteunen en je rechten te beschermen.

Contacteer een advocaat huiszoeking van Bannister Advocaten en wij helpen je zo snel mogelijk verder. Stuur ons een e-mail via info@bannister.be of ga naar onze contactpagina. Je bericht wordt dan snel en vertrouwelijk behandeld. 

 

Huiszoeking: wat je moet ervan weten en hoe werkt het?

Er zijn verschillende redenen waarom er een huiszoeking bij je thuis of op het werk kan plaatsvinden. Het is belangrijk om te weten dat de politie dit niet zomaar mag doen en dat ze daarvoor een grondige reden moet hebben. 

We zetten hier drie van de belangrijkste vormen van huiszoeking op een rijtje. Bij elk van deze staan wij jou graag bij. 

  • Huiszoeking met toestemming: soms wordt er voor een huiszoeking om toestemming gevraagd. In bepaalde gevallen moet je deze niet geven. Het is belangrijk om te weten wat je rechten zijn en waar deze ophouden voordat je toestemming geeft. Onze advocaten huiszoeking adviseren je graag over de mogelijke implicaties van het geven van de toestemming en wat de beste manier van handelen is in jouw specifieke situatie.
  • Huiszoeking met toestemming: bij een huiszoeking in het kader van een strafrechtelijk onderzoek zijn er strikte regels waaraan moet worden voldaan. Wij zorgen ervoor dat deze regels worden gerespecteerd en dat je rechten niet worden geschonden. Wij gaan na of de juiste procedures zijn gevolgd en beschermen je rechten.
  • Onrechtmatige huiszoeking: als je denkt dat een huiszoeking onrechtmatig is uitgevoerd, kan ons team je helpen om actie te ondernemen. Wij onderzoeken de omstandigheden en zorgen ervoor dat je belangen tot het uiterste worden verdedigd en dat het onrechtmatig verkregen bewijs niet tegen je kan worden gebruikt. 

 

Waarom kiezen voor Bannister Advocaten?

  • Deskundige advocaten: ons team heeft uitgebreide ervaring met huiszoekingen en strafvordering. Wij zijn up-to-date met de laatste wetgeving en jurisprudentie om je de beste verdediging te bieden. Onze strafrecht advocaten in Antwerpen hebben over de jaren heen op het vlak van de rechten van verdachten in een strafzaak een ijzersterke reputatie opgebouwd.
  • Persoonlijke aanpak: bij ons ben je geen nummer en gaan wij voor een persoonlijke aanpak op maat. Wij luisteren naar je verhaal, begrijpen je situatie en werken samen met je aan een op maat gemaakte strategie. Daardoor behalen wij betere resultaten bij het aanvechten van onrechtmatige huiszoekingen en geven we praktisch advies waar je wat mee kunt. 
  • Transparante communicatie: wij houden je op de hoogte van elke stap in het proces en zorgen ervoor dat je alle informatie hebt om geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen over het toelaten van een huiszoeking en het nemen van de juiste stappen om je rechten te verdedigen. 

 

Rechten huiszoeking

Contacteer hier een advocaat huiszoeking

Heb je te maken met een onrechtmatige huiszoeking of een huiszoeking in het kader van een strafvordering? Heb je vragen over je rechten? Neem dan nu contact op met Bannister Advocaten in Antwerpen voor een gratis gesprek. E-mail ons via info@bannister.be of contacteer ons via de contactpagina.

 

Vaak gestelde vragen over huiszoekingen

 

Wat gebeurt er met in beslag genomen voorwerpen?

Voorwerpen, die tijdens een huiszoeking in beslag zijn genomen, worden meestal als bewijs bewaard. Je advocaat kan je helpen bij het terugkrijgen van je eigendommen. Dit is vooral belangrijk wanneer de huiszoeking onrechtmatig is of als de eigendommen niet relevant voor de bewijsvoering zijn. 

 

Heb ik een advocaat nodig als mijn huis doorzocht is?

Het is aan te raden om na een huiszoeking een advocaat te raadplegen. Een advocaat kan dan nagaan of je rechten wel gerespecteerd zijn en of de huiszoeking wel rechtmatig is verlopen. Dit is vooral van belang als je verdacht wordt van een misdrijf of als je denkt dat je rechten zijn geschonden.

 

Kan de politie zonder mijn toestemming mijn huis doorzoeken?

Zonder jouw toestemming is het voor de politie enkel toegestaan om een huiszoeking uit te voeren als ze een geldig huiszoekingsbevel hebben of in bepaalde noodsituaties. 

 

Wat gebeurt er als een huiszoeking onrechtmatig is?

Als een huiszoeking onrechtmatig is, kunnen de tijdens de zoekactie verzamelde bewijzen door de rechter ongeldig worden verklaard.