Vrouw die mailbox ex-man kraakt bij vechtscheiding, krijgt geen straf

Meester VAN LAER stond in dit dossier de beklaagde bij voor de Correctionele rechtbank te Antwerpen. Cliënte werd vervolgd voor de hacking van de mailbox van haar ex-partner in het kader van een vechtscheiding.

Er werd een gevangenisstraf van zes maanden gevorderd door het Openbaar Ministerie. De ex-partner verzocht de rechtbank om hem een aanzienlijke schadevergoeding van meer dan 40.000 euro toe te kennen.

Meester VAN LAER heeft de rechtbank kunnen overtuigen van het feit dat cliënte handelde uit wanhoop en zij geen andere uitweg zag.

De rechtbank heeft rekening gehouden met alle verzachtende omstandigheden in hoofde van cliënte. De feiten werden bewezen verklaard, maar aan cliënte werd de gunst van de opschorting verleend. Dit betekent dat er geen straf werd uitgesproken. Aan haar ex-partner dient zij een morele schadevergoeding van 500 euro te betalen.

Lees de volledige artikels over deze zaak hier en hier.

Heb je ook strafrechtelijke verdediging of advies nodig? Contacteer ons gerust en we helpen u discreet verder. We zijn via e-mail bereikbaar op info@bannister.be en telefonisch op 03/369.28.00.