Brand legt 6.500 cannabisplanten bloot: familie achter plasticbedrijf riskeert tot 6 jaar cel

Op 22 mei 2019 vond het proces plaats rond de cannabisplantage die in november 2017 werd ontdekt na een brand in een container achter een plasticbedrijf aan Turfputten te Olen.

Negentien beklaagden diende zich te verantwoorden voor de Correctionele rechtbank te Turnhout.

Meester Van Laer Jorgen stond een van de hoofdbeklaagden in dit dossier bij.

“De advocaten van de familie V. trokken fel van leer tijdens hun pleidooi. Ze vinden de strafeisen van het parket absurd. Behalve Jimmy V. zou niemand van de familie op de hoogte zijn geweest van de plantage in Olen. Jimmy V. zelf geeft toe dat hij er van wist, maar zegt dat hij werd afgeperst om te zwijgen.

“De rol van Jimmy was heel beperkt. Het openbaar ministerie gaat onterecht voort op verklaringen van medebeklaagden”, zegt zijn advocaat Jorgen Van Laer. “Hij was zeker niet vanaf het begin op de hoogte van de plantage. Pas na elektriciteitsproblemen in december 2016 heeft hij het ontdekt. Ze dreigden dat hij moest zwijgen. Anders zou het slecht aflopen voor de familie. In ruil kreeg hij 8.000 euro per maand voor de elektriciteit die werd afgetapt vanaf het familiebedrijf. Hij kon het niet aan zijn ouders geven, omdat zij niet op de hoogte waren. Hij heeft een fout gemaakt, maar wordt onterecht als drijvende kracht achter de plantage beschouwd.”

Lees het volledige artikel hier 

De uitspraak volgt op 12 juni 2019