Topkantoor voor drugszaken

Jorgen Van Laer is de strafrechtspecialist voor drugszaken. Hij pleitte met succes een aantal geruchtmakende zaken in terrorisme en drugsmisdrijven – zoals de Aquino-zaak en grote drugsdossiers in de Antwerpse haven – en dwingt respect af voor de rechtbank met zijn ervaring en dossierkennis. Een topadvocaat in drugszaken met een Europese onderscheiding op zak. Reken ook op expertise voor cassatieberoep bij het Hof Van Cassatie. Uw resultaat staat voorop!

Jorgen Van Laer – Advocaat Algemeen en bijzonder strafrecht

Tijd om uw drugszaak uit de wereld te helpen

Een drugsmisdrijf is een ernstig misdrijf dat kan leiden tot vervolging en veroordeling tot zware straffen. De kans is groot dat u in aanraking komt met het gerecht en dan hebt u de ‘fighting spirit’ nodig van een topadvocaat voor u en uw drugszaak.

U wordt verdacht van een misdrijf?
Maak hier uw afspraak.

Een topadvocaat lost uw probleem op

U bent rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken bij drugs? U bent strafbaar? Dan doet u een beroep op Jorgen Van Laer en zijn gedreven team. Wij analyseren uw zaak, adviseren u en wij vechten individueel en in team voor uw drugszaak met uitstekende resultaten tot gevolg. Snel, flexibel en met kwaliteit. Onze oplossingen beperken de schade of herstellen deze volledig. Wacht niet met het vragen van advies. Als u beschuldigd wordt, dan telt elke minuut.

Wat is strafbaar volgens de wet?

De Drugwet stelt handelingen strafbaar met verboden substanties, het gaat om welbepaalde handelingen met welbepaalde producten.

 

De wet bepaalt duidelijk welke producten verboden zijn, denk maar aan verdovende middelen zoals heroïne, cocaïne of stoffen zoals vloeibare XTC.

 

Elke handeling met deze producten zal strafbaar zijn: het gaat bijvoorbeeld om het invoeren of uitvoeren, verhandelen, in bezit hebben, enz… Uw drijfveer hierbij speelt geen rol, het is voldoende om handelingen te stellen. Gebruiken op zich valt niet onder de wet, maar om te gebruiken moet u het product in bezit hebben en dat is voldoende om strafbaar te zijn.

 

De wet is klaar en duidelijk.

Welke straffen riskeert u?

De eerste paragraaf van artikel 2b is Drugwet voorziet in de strafbaarstelling van het basismisdrijf.
Het basismisdrijf wordt bestraft met een gevangenisstraf van drie maanden tot vijf jaar en een geldboete van 1.000 tot 100.000 euro. (te vermenigvuldigen met de opdeciemen).
De drie daaropvolgende paragrafen voorzien verzwarende omstandigheden (leeftijd ten aanzien van wie de inbreuken worden gesteld, gevolgen, georganiseerd kader) in toenemende graad van ernst en de vijfde paragraaf impliceert een aanvulling, facultatief op te leggen geldboete, wanneer verzwarende omstandigheden worden vastgesteld.

U wordt verdacht van een misdrijf?
Maak hier uw afspraak.